Begeleidingsaanbod

De visie

GewoonUNIEK, de naam zegt het al. Ieder mens heeft zijn of haar eigenheden. Niemand is standaard. Ieder mens is dus gewoon UNIEK. Als jij problemen ondervindt met jouw manier van UNIEK zijn dan zijn wij er om jou te ondersteunen. Niet om jou te veranderen want UNIEK zijn is helemaal oké! 

Ook voor ouders, broers, zussen en andere familie leden kan het moeilijk zijn met jouw unieke zelf om te gaan. Dit heeft gevolgen voor je gedrag en je gevoelens. Soms heb je even een steuntje in de rug nodig om je leven weer goed op orde te krijgen.Hoe en op wat voor manier je UNIEK bent, of je een autisme spectrum stoornis hebt, adhd hebt of op een andere manier behoefte hebt aan hulp; wij willen je met onze kennis en ervaring graag ondersteunen bij hetgeen waar jij tegenaan loopt.

Ook voor de omgeving (ouders/partners/kinderen) die even niet meer weten hoe om te gaan met de unieke kanten van hun kind/partner/ouder bieden we ondersteuning en begeleiding.Juist omdat iedereen gewoon UNIEK is hebben we geen standaard aanpak. In overleg gaan we werken aan de dingen die voor jou en je omgeving belangrijk zijn en op de manier die jou aanspreekt.

Mijn visie daarop is “normaal waar mogelijk, specifiek waar nodig”

 

Groepsactiviteiten & Logeren

Ik hoor regelmatig over onze logeermogelijkheden en groepsactiviteiten: 'bij GewoonUNIEK is het alleen maar leuk'. Ja klopt, het is bij ons erg leuk, maar 'alleen maar'??    Onze visie is dat leren en het leuk hebben prima samen gaan en zelfs tot betere resultaten leidt.  Stel: Het gestelde doel is 'ouders worden ontlast in de zorg' Wanneer wordt je dan als ouders meer ontlast? als je weet dat je kind een fantastisch weekend of activiteit heeft, of als hij/zij al op dinsdag staat te stampvoeten dat hij/zij niet wil? Stel: Een puber moet werken aan persoonlijke doelen in een groep of bij logeren. Wanneer is deze puber het meest gemotiveerd en bereid om iets te leren, ergens voor te gaan? Als hij/zij het leuk heeft......of wanneer hij/zij eigenlijk helemaal niet mee wil naar een weekend of activiteit? Juist! ;-).

NSO en BSO

Gespecialiseerde Naschoolse Opvang (NSO) en Buitenschoolse Opvang (BSO)

Individuele Begeleiding

Bij GewoonUNIEK werken we vooral pragmatisch. Pragmatisch betekent: dat wat functioneert, dat wat werkt. Laat die diagnoses met alle daarbij horende theorie eens los en kijk eens naar de mens.....wat heeft die nodig? De begeleiding.......zo normaal mogelijk en specifiek indien nodig.
Help-Desk