Begeleidingsaanbod

De visie

GewoonUNIEK, de naam zegt het al. Ieder mens heeft zijn of haar eigenheden. Niemand is standaard. Ieder mens is dus gewoon UNIEK. Als jij problemen ondervindt met jouw manier van UNIEK zijn dan zijn wij er om jou te ondersteunen. Niet om jou te veranderen want UNIEK zijn is helemaal oké! 

Ook voor ouders, broers, zussen en andere familie leden kan het moeilijk zijn met jouw unieke zelf om te gaan. Dit heeft gevolgen voor je gedrag en je gevoelens. Soms heb je even een steuntje in de rug nodig om je leven weer goed op orde te krijgen.Hoe en op wat voor manier je UNIEK bent, of je een autisme spectrum stoornis hebt, adhd hebt of op een andere manier behoefte hebt aan hulp; wij willen je met onze kennis en ervaring graag ondersteunen bij hetgeen waar jij tegenaan loopt.

Ook voor de omgeving (ouders/partners/kinderen) die even niet meer weten hoe om te gaan met de unieke kanten van hun kind/partner/ouder bieden we ondersteuning en begeleiding.Juist omdat iedereen gewoon UNIEK is hebben we geen standaard aanpak. In overleg gaan we werken aan de dingen die voor jou en je omgeving belangrijk zijn en op de manier die jou aanspreekt.


Mijn visie daarop is “normaal waar mogelijk, specifiek waar nodig”

Logeren

Ik hoor regelmatig over onze logeermogelijkheden (en groepsactiviteiten): 'bij GewoonUNIEK is het alleen maar leuk'. Ja klopt, het is bij ons erg leuk, maar 'alleen maar'??    Onze visie is dat leren en het leuk hebben prima samen gaan en zelfs tot betere resultaten leidt.  Stel: Het gestelde doel is 'ouders worden ontlast in de zorg' Wanneer wordt je dan als ouders meer ontlast? als je weet dat je kind een fantastisch weekend (of activiteit) heeft, of als hij/zij al op dinsdag staat te stampvoeten dat hij/zij niet wil? Stel: Een puber moet werken aan persoonlijke doelen in een groep of bij logeren. Wanneer is deze puber het meest gemotiveerd en bereid om iets te leren, ergens voor te gaan? Als hij/zij het leuk heeft......of wanneer hij/zij eigenlijk helemaal niet mee wil naar een weekend of activiteit? Juist! ;-).

Begeleiding GROEP

Onder Begeleiding groep vallen de Gespecialiseerde Naschoolse Opvang (NSO), Buitenschoolse Opvang (BSO) op zaterdagen en in schoolvakanties en onze groepsactiviteiten op zaterdag en in de schoolvakanties op andere locaties. Net als bij logeren vinden wij het belangrijk dat kinderen het leuk hebben en dat ze graag komen. Wanneer een kind naar ons 'moet' en hij of zij heeft geen zin wordt er weinig tot niets gedaan aan de gestelde doelen. Simpelweg.......als een kind het niet leuk vindt zet hij/zij de bokkenpruik op en gaat net zo lang zitten klieren totdat hij/zij naar huis mag en soms is het zo erg dat hij/zij naar huis MOET. Succeservaringen vinden wij erg belangrijk voor de ontwikkeling. Ook dit kunnen we o.i. pas bereiken als een kind het fijn heeft. Als voorbeeld: Een puber komt pas achter zijn/haar computer uit als er wat tegenover staat wat de moeite waard is om zijn/haar computer even te laten voor wat het is. Een puber gaat echt niet graag naar ons komen als hij/zij met ons het bos in moet om bladeren en eikels te zoeken om daar dan een herfststukje van te knutselen.

Begeleiding INDIVIDUEEL

Bij GewoonUNIEK werken we vooral pragmatisch. Pragmatisch betekent: dát wat functioneert, dát wat werkt. Laat die diagnoses met alle daarbij horende theorie eens los en kijk eens naar de mens.....wat heeft die nodig? De begeleiding.......zo normaal mogelijk en specifiek indien nodig. Hoe vaak horen kinderen met een diagnose niet 'dat kun jij niet want je hebt autisme'. Kinderen gaan daarin geloven en dat is zó jammer! Kinderen met een diagnose hebben zoveel potentie, zoveel in hun mars. Dat wil niet zeggen dat het voor het kind niet moeilijk is in deze maatschappij, ze hebben het zeer moeilijk. En ook ouders hebben het zeer zwaar. Dit alles zegt echter niks over de kwaliteiten die het kind heeft. De maatschappij is gewoon nog niet klaar voor deze 'superpowers'. Op onze homepage staat 'laat je diagnose niet je beperking zijn' en dat is nou net waar wij bij willen ondersteunen.

Laat je diagnose niet je beperking zijn

Aanmeldformulier